Ліга чемпіонів, 6-й тур

Група А

Копенгаген – Галатасарай – 1:0

Гол: Лерагер, 58

Вилучення: Лерагер, 90 (Копенгаген, друга жовта картка)

Манчестер Юнайтед – Баварія – 0:1

Гол: Коман, 71

Копенгаген і Галатасарай, які до початку матчу ділили між собою другу і третю сходинки турнірної таблиці групи А, боролись виключно за перемогу. Нічия не влаштовувала жодну з команд – Манчестер Юнайтед, який йшов останнім, у разі успіху з немотивованою Баварією міг виходити у плей-офф у випадку мирової конкурентів.

Анкерсен мав шанс вивести данців вперед вже на старті зустрічі, коли увірвався в штрафний майданчик і завдав неймовірного удару – м'яч, на жаль, пролетів повз стійку. У відповідь Тете бив головою – захисник заблокував. В середині тайму Ікарді відгукнувся на навіс з кутового, але сфера розминулась зі стійкою. Команди грали буквально без центра поля, обмінюючись небезпечними моментами, однак до по-справжньому небезпечних ударів справа не доходила.

По перерві Копенгаген вийшов вперед – Лерагер з близької відстані розстріляв Муслеру після прострілу Ашурі. Данці майстерно гасили атаки Галатасарая, а на останній хвилині залишились у меншості – автор гола заробив другий "гірчичник" протягом 5 хвилин і достроково завершив гру. На останній доданій хвилині турки влаштували справжню навалу і ледь не зрівняли, але...

У паралельному матчі Манчестер Юнайтед приймав Баварію. У "червоних дияволів" у випадку збігу обставин залишались шанси продовжити євровесну навіть у Лізі чемпіонів. Своя мотивація була і у німців – змити ганьбу розгрому від Айнтрахта (1:5) в останньому турі Бундесліги.

Кейн на 10-й хвилині цілив у лівий кут, але удар не став проблемою для Онана. За трохи кіпер МЮ впорався і з ударом Кімміха. В середині тайму Мусіала вимагав пенальті, опинившись на газоні у штрафному господарів, але арбітр проігнорував епізод. У відповідь Шоу вистрілив під поперечину – Нойєр відбив. Фернандеш спробував загострити зі штрафного, однак влучив у стійку.

В середині другого тайму рахунок нарешті було відкрито: Кейн поборовся з захисником і викотив на Комана в район одинадцятиметрової позначки – Кінгслі з близької відстані вивів Баварію вперед. Наприкінці матчу Харрі міг знімати питання щодо переможця, але замикаючи подачу з кутового не влучив у ворота.

Перемога принесла Баварії 16 очок, Копенгаген набрав 8 балів і вперше за 12 років вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів. Галатасарай гратиме у Лізі Європи (5 пунктів), а Манчестер Юнайтед з 4 очками залишається без єврокубків.