АПЛ, 16-й тур

Тоттенхем – Ньюкасл – 4:1

Голи: Удоджи, 26, Рішарлісон, 38, 60, Сон, 85 (пен.) – Жоелінтон, 90+2

Обидві команди страждали від травм і не могли похизуватися стабільними результатами. Ньюкасл розібрався з Челсі та МЮ, а потім раптово зазнав побиття від Евертона (0:3). Тоттенхем взагалі розвалився – жалюгідне очко у останніх п'яти турах.

"Шпори" агресивніше розпочали зустріч, проте перший супермомент створив Ньюкасл. Гордон прострілював на порожні ворота Ісаку, якого Девіс налякав відчайдушним підкатом. Швед незграбно махнув повз м'яч.

Тоттенхем завдав подвійного удару після екватора тайму. Вирішальною стала дуель Сона і Тріпп'єра на правому фланзі захисту Ньюкасла. Капітан лондонців двічі "роздягав" досвідченого опонента, викочуючи зручні передачі Удоджи та Рішарлісону, – 2:0.

Після відпочинку гості не подавали жодних ознак камбека, а на 60-й хвилині їх прибили остаточо. Рішарлісон оформив дубль, використавши розкішне закидання Порро. У цьому матчі бразилець забив стільки ж, як за свої минулі півтора року зі "шпорами" в АПЛ. Влітку 2022-го за нього заплатили Евертону майже 60 млн євро.

Без гола з поля не пішов і Сон. Південнокореєць нарвався на фол Дубравки та заробив пенальті, який сам реалізував. Для зірки Тоттенхема це 10-й гол – стільки ж було за весь попередній розіграш АПЛ, а в цьому ще не зіграно навіть половини.

У компенсований час Хьойберг "обрізкою" подарував Ньюкаслу гол престижу, але це не мало великого значення. Підопічні Ангелоса Постекоглу ефектно перервали серію провалів і повернули 3 очки відставання від зони ЛЧ. Ньюкасл загруз на сьомій сходинці.