АПЛ. 17-й тур

Евертон – Челсі – 2:0

Гол: Дукуре, 54, Доббін, 90+2

Лутон – Манчестер Сіті – 1:2

Голи: Адебайо, 45+1 – Сілва, 62, Гріліш, 65

Фулхем – Вест Хем – 5:0

Евертон перед рідними трибунами впевнено обіграв Челсі. І Миколенко, і Мудрик з'явилися у стартових складах своїх команд. У першому таймі "іриски" награли на 0,16 очікуваних голів, xG "синіх" склав 0,19 – до перерви відкрити рахунок так і не вдалося.

Врешті на початку другого тайму Евертон вийшов вперед. Макніл розігнав гольову атаку по центру і віддав за спину Бадіашилю на Калверт-Льюїна. Форвард не зумів переграти Санчеса, але на добиванні вдало зіграв Дукуре – 1:0.

У компенсований час гравець молодіжного складу Евертона Льюїс Доббін поставив крапку в цьому протистоянні – 2:0. Зараз ліверпульці перебувають на 17-й позиції після зняття очок. У команди Миколенка 13 залікових балів. Лондонський клуб опустився на 11-й щабель (19 пунктів).

Миколенко отримав найвищу оцінку в складі "ірисок" від статистичного порталу SofaScore – 7,5 бала. Мудрикові поставили 7,2 – середній показник серед гравців лондонського клубу.

У паралельному матчі Ман Сіті обіграв Лутон. У попередньому турі "капелюшники" ошелешили Арсенал – команда Зінченка на останніх секундах вигризла перемогу над андердогом (4:3). Цього разу Лутон взявся шокувати Манчестер Сіті та у компенсований до першого тайму час вирвався вперед. Таунсенд навісив на дальню стійку, де Адебайо виграв другий поверх і чолом вгатив м'яч у сітку.

Грізні гості відновили паритет завдяки голу Бернарду Сілви, який красивим обвідним ударом загнав м'яч у дальній кут – Камінські не встиг зреагувати.

А вже за кілька хвилин ворота Лутона зблизька розстріляв Гріліш, замкнувши подачу Хуліана Альвареса. 2:1 – після цієї перемоги "містяни" перебувають на 4-й сходинці в АПЛ (33 очки), Лутон маринується у зоні вильоту. Лідирує Ліверпуль (37 пунктів).

У ще одному матчі 17-го туру Фулхем знищив Вест Хем – 5:0