АПЛ. 16-й тур

Астон Вілла – Арсенал – 1:0

Гол: Макгінн, 7

Посеред тижня Астон Вілла сенсаційно обіграла Манчестер Сіті (1:0) та піднялася у зону Ліги чемпіонів. Тому матч підопічних Унаї Емері проти його колишньої команди мав статус центрального у турі. Олександр Зінченко з'явився у стартовому складі. Лондонці пропустили вже у дебюті поєдинку. Бірмінгемці впевнено розбили пресинг "канонірів". Бейлі розігнав атаку, увірвався до карної зони суперників і відпасував на Макгінна, який з убивчої позиції не схибив – 1:0.

Під завісу тайму Арсенал мав відновлювати паритет. Йому вдалася розкішна атака: Жезус дотепно скину на Едегора, але капітан лондонців зі зручної відстані пробив недостатньо сильно, і Мартінес зумів врятувати Астон Віллу. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів.

На старті другої половини гри гості намагалися тиснути на суперника. Гострота біля воріт Мартінеса виникала регулярно, але аргентинському голкіперу відверто щастило. В одному з епізодів Зінченко класним пасом знайшов Хаверца у штрафному господарів, німець відпасував на Едегора, але капітан Арсенала знову пробив повз ворота.

Астон Вілла почала відповідати своїми атаками. Діабі класно асистував Воткінсу: Райя впорався з потужним ударом нападника. В ендшпілі зустрічі Арсенал, здавалося, врятувався. Але арбітр не зарахував гол Хаверца через гру рукою.

0:1 – після цієї поразки "каноніри" опиняються на другій сходинці АПЛ (36 очок) – лідерство захопив Ліверпуль (37 залікових балів). Астон Вілла йде третьою (35 пунктів).