АПЛ. 16-й тур

Манчестер Юнайтед – Борнмут – 0:3

Голи: Соланке, 5, Біллінг, 69, Сенесі, 74

Шеффілд – Брентфорд – 1:0

Гол: Макеті, 45+1

Брайтон – Бернлі – 1:1

Гол: Адінгра, 77 – Одобер, 45

Вулверхемптон – Ноттінгем – 1:1

Голи: Кунья, 32 – Тоффоло, 14

Борнмут на виїзді розтоптав Манчестер Юнайтед. Український оборонець "вишень" Ілля Забарний вийшов у стартовому складі. Його команда ошелешила "червоних дияволів" вже на 5-й хвилині. Кук блискуче зіграв на перехопленні, прорвався флангом і прострелив на Соланке – Домінік в один дотик відправив м'яч повз Онана в дальній кут. Восьмий гол форварда "вишень" в цьому сезоні.

На екваторі другого тайму гості солідно збільшили перевагу. Таверньє навісив на дальню штангу, а Біллінг "протиснув" двох опонентів і головою загнав м'яч у сітку. Вже за лічені хвилини Борнмут довів рахунок до розгромного. Той-таки Таверньє подав з кутового, а ніким не прикритий Сенесі головою пробив у нижній кут без шансів без Онана – 3:0.

У компенсований час форвард "вишень" Уаттара міг добити манкуніанців, але після перегляду VAR гол скасували. 3:0 – у підсумку. Після цієї ефектної перемоги команда Забарного підіймається на 13-е місце (16 залікових балів). Манчестер Юнайтед розташовується на 6-му щаблі (27 очок).

У паралельному матчі Бренфорд поступився Шеффілду. "Бджоли" пропустили у компенсований до першого тайму час. А по перерві на полі з'явився український хавбек Брентфорда Єгор Ярмолюк. У другому таймі наш земляк завдав одного удару в площину воріт, здійснив 2 успішні спроби дриблінгу, виграв 5 єдиноборств, заробив 1 фол, але 2 рази втратив володіння м'ячем.

Команда українця таки зазнала мінімальної поразки від андердога. Брентфорд посідає 11-е місце (19 пунктів). Шеффілд скніє на останньому місці в турнірній таблиці (8 очок).

У ще одному поєдинку 16-го туру Брайтон несподівано втратив очки з Бернлі – 1:1. "Чайки" Де Дзербі йдуть на восьмій позиції (26 очок).