АПЛ. 15-й тур

Лутон – Арсенал – 3:4

Голи: Ошо, 25, Адебайо, 49, Барклі, 57 – Мартінеллі, 20, Жезус, 45, Хаверц, 60, Райс, 90+7

Вулверхемптон – Бернлі – 1:0

Гол: Хван, 42

Олександр Зінченко поєдинок з Лутоном розпочав на лаві запасних – Мікель Артета застосував ротацію на гру з андердогом. "Каноніри" відкрили рахунок в середині першого тайму. Сака знайшов у центрі штрафного Мартінеллі, а той зблизька розстріляв ворота господарів.

До слова, для Сака це був ювілейний, двохсотий матч за Арсенал.

Втім, за лічені хвилини Лутон несподівано відновив статус-кво: Дауті подав з кутового, а Ошо замкнув. Однак Арсенал встиг знову вийти вперед ще до перерви – відзначився Жезус.

На самому старті другого тайму господарі зрівняли рахунок. І знову з кутового: гол у свій актив записав Адебайо, який головою загнав м'яч під поперечку після подачі Дауті.

Лутон продовжив лоскотати нерви вболівальникам лондонського клубу – Росс Барклі вивів господарів вперед. Щоправда, невдовзі Кай Хаверц відновив паритет – 3:3.

Зінченко з'явився на полі на 65-й хвилині, замінивши Ківіора. Лондонці врятувалися за кілька секунд до фінального свистка: на 90+7 Деклан Райс вигриз перемогу для команди Артети – 4:3.

Таким чином Арсенал закріпився на вершині АПЛ (36 очок). Другим йде Ліверпуль (31 заліковий бал). Але мерсисайдці ще не зіграли свій матч 15-го туру з Шеффілдом. Лутон плентається на 17-й позиції (9 пунктів).