АПЛ, 14 тур

Манчестер Сіті – Тоттенхем – 3:3

Голи: Сон (аг), 9, Фоден, 31, Гріліш, 81 – Сон, 6, Ло Чельсо, 69, Кулусевскі, 90

Тоттенхем розкішно виглядав на старті сезону, але епідемія травм серйозно підкосила "шпор". Три поспіль поразки викинули команду Анге Постекоглу зі зони ЛЧ. Манчестер Сіті розписав дві нічиї, дозволивши Арсеналу вискочити на вершину таблиці.

Початок зустрічі перетворився на ураган імені Сона. Спочатку капітан Тоттенхема вразив чужі ворота, покаравши Доку за жахливі дії у ролі останнього захисника. Втім, за 3 хвилини південнокореєць коліном зрізав м'яч у власні ворота – 1:1.

До кінця тайму атакувала лише одна команда. Тоттенхем більше жодного разу не бив по воротах Едерсона, натомість Сіті створив моментів на розгром. Каркас приймав на себе постріли Доку і Альвареса, Холанд раптом підчепив синдром марнотратства. Особливо приголомшив промах норвежця на 13-й хвилині, коли перед ним фактично залишились порожні ворота.

Вікаріо таки довелося ще раз витягувати м'яч зі сітки. Доку розрізав оборону Тоттенхема передачею на Альвареса, а той помітив самотнього Фодена. За рахунку 2:1 команди пішли відпочивати.

Після виходу з роздягалень Вікаріо хотів добити "шпор" неохайним пасом прямо на Бернарду. Португалець якісно пробив під поперечку, але кіпер гостей сейвом виправив помилку. Ман Сіті замість розвитку переваги зупинився, давши супернику зібратися зі силами. Рідкісний вихід лондонців на чужу половину завершився голом Ло Чельсо в середині другого тайму. Аргентинець скористався простором перед карним майданчиком і більярдно пробив від стійки.

Гвардіола ще за рахунку 2:1 випустив Гріліша. На 81-й хвилині Родрі "перекусив" Біссума і покотив на Холанда, а той взяв на себе функції плеймейкера. Чудовий пас на "джокера" Гріліша – 3:2.

Навіть на цей гол Тоттенхем примудрився відповісти. Джонсон пролетів лівим флангом і подав на Кулусевскі. Швед у боротьбі з Аке пробив плечем, довівши рахунок до шалених 3:3.

Кінцівка зустрічі не обійшлась без суддівських скандалів. Саймон Хупер невчасним свистком зірвав вихід Гріліша на кіпера, а потім проігнорував крики "містян" про пенальті. Розлючений Холанд дорогою у підтрибунку влаштував словесні розбірки з Ло Чельсо. Сіті таки довелося миритися з третьою нічиєю поспіль. Команда Гвардіоли вже третя, відстаючи від Арсенала (3 очки) та Ліверпуля (1). Тоттенхем на п'ятій сходинці.