Очільник Європейського футбольного союзу хоче бачити у фінальній частині чемпіонату Європи саме збірну Боснії і Герцеговини. Про це Александер Чеферін сказав 19 листопада, коли відвідував сербське місто Лесковац.

"Я дуже радий бачити таку гарну інфраструктуру і бути в цій частині Сербії, де я ніколи раніше не був. Я мало що бачив, крім літака та машини, але я дуже радий, що ми приїхали. Я радий, що ці частини Сербії отримують належну інфраструктуру.

Я радий, що три збірні з регіону близькі до виходу на чемпіонат Європи: Сербія, Хорватія та Словенії. Я хотів би, щоб Боснія і Герцеговина та Північна Македонія також пройшли кваліфікацію, але у них немає шансів. Боснія і Герцеговина виступатиме у плей-оф, але так, як вони грають… Звичайно, я хотів би, щоб якомога більше збірних з регіону вийшли на чемпіонат Європи", – сказав президент УЄФА виданню Sarajevo Times.

Нагадаємо, що перед грою збірної України проти Італії у заключному турі кваліфікації Євро-2024, коли вирішувалася доля другої прямої путівки від групи С, Александер Чеферін заявляв, що "скуадра адзурра" повинна перемогти. Адже італійці дуже важливі для чемпіонату Європи. А їхнє не потрапляння у фінальну частину турніру буде катастрофою.

У підсумку збірна Італії здобула потрібний результат, розписавши мирову 0:0. А в кінці гри іспанський рефері Хесус Хіль Мансано не поставив пенальті у ворота "скуадри" після епізоду з Михайлом Мудриком і Браяном Крістанте у штрафному майданчику гостей.

Відтак збірна України набрала однакову кількість очок з Італією – по 14, але завдяки перевазі в особистих зустрічах саме апеннінці фінішували другими і здобули право зіграти на Євро-2024. Українці ж за путівку в Німеччину боротимуться у плей-офф кваліфікації.

Додамо, що підопічні Реброва зустрінуться зі збірною Боснії і Герцеговини 21 березня у півфіналі стикового міні-турніру. Фінальний матч за путівку на континентальну першість відбудеться 26 березня.