Відбір на Євро-2024. Десятий тур

Група В

Греції – Франція – 2:2

Голи: Бакасетас, 56, Йоаннідіс, 61 – Коло Муані, 42, Фофана, 74

Гібралтар – Нідерланди – 0:6

Голи: Стенгс, 10, 50, 62, Віффер, 23, Копмайнерс, 38, Гакпо, 81

Група І

Андорра – Ізраїль – 0:2

Голи: Сервос, 29, Кінда, 81

Косово – Білорусь – 0:1

Голи: Антілевський, 43

Румунія – Швейцарія – 1:0

Голи: Алібек, 50

Група D

Уельс – Туреччина – 1:1

Голи: Вільямс, 7 – Язіджі, 70

Хорватія – Вірменія – 1:0

Голи: Будімір, 43

Франція розписала бойову нічию з Грецією. Франція впевнено розпочала поєдинок – контролювала м'яч та створювала моменти. Попри це, забити перший гол вдалося лише на 42-й хвилині – відзначився Коло Муані. Натомість по перерві греки перехопили ініціативу. За декілька миттєвостей господарям вдалося не лише відновити паритет, а й вийти вперед. На 56-й хвилині Бакасетас влучно пробив, а потім Йоаннідіс відреагував на бездоганну передачу Яннуліса. Згодом французам все ж вдалося зрівняти рахунок. Фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию.

У іншому матчі Нідерланди знищили Гібралтар. Стенгс відкрив рахунок ще на 10-й хвилині. Тотально володіючи ініціативою, гості ще до перерви збільшили розрив до 3:0. У другому таймі півзахисник Феєноорда за декілька хвилин забив двічі й в підсумку оформив хет-трик. Крапку в поєдинку поставив гол Гакпо на останніх миттєвостях гри. Франція та Нідерланди з групи B здобули путівку на Євро-2024.

Ізраїль впевнено здолав Андорру. Голами відзначилися Сервос та Кінда. На останніх хвилинах три гості намагалися збільшити відрив, проте гол скасували через офсайд. У іншому матчі Білорусь мінімально перевершила Косово. Єдиний забитий м'яч в активі Антілевського. Румунія здобула перемогу над Швейцарією з рахунком 1:0. Все вирішив Алібек, який на 50-й хвилині відреагував на навіс Моруцана і влучно пробив. Попри це Швейцарія здобула можливість виступити на Євро -2024. Румунія, яка очолила групу І достроково гарантувала собі вихід.

Туреччина розписала нічию з Уельсом. Господарі відкрили рахунок ще на старті поєдинку, проте втримати перемогу так і не змогли. По перерві Язіджі виконав пенальті та відновив паритет. Хорватія мінімально здолала Вірменію. Доля поєдинку визначилася ще до перерви – Будімір головою пробив на голкіпера. Туречина оформила вихід на Євро-2024. До неї приєдналася Хорватія.