Кваліфікація Євро-2025 U-21. Група F

Україна U-21 – Азербайджан U-21 – 1:0

Гол: Бражко, 34 (пенальті)

Поточний цикл відбору на молодіжний чемпіонат Європи "синьо-жовті" розпочали із чотирьох перемог поспіль над Північною Ірландією (1:0), Люксембургом (3:0, 4:0) та Англією (3:2).

Поєдинок з азербайджанцями мав усі шанси завершитись черговим погромом від підопічних Унаї Мельгоси. Вже на 5-й хвилині Волошин у дотик замкнув передачу Романа, але влучив у каркас. На екваторі тайму Бражко, виконуючи штрафний, пробив у поперечку – м'яч відскочив на лінію воріт, але не перетнув її. Нефарт збірної України перервався на 33-й хвилині. Волошин заробив пенальті в черговій атаці, а Бражко реалізував 11-метровий. Свій гол півзахисник Динамо відсвяткував у стилі Джуда Беллінгема.

По перерві азербайджанці ледь не покарали "синьо-жовтих" за змарновані моменти. Нещерету довелося двічі рятувати ворота від небезпечних пострілів Джаварова та Ахундзаде. Під завісу гри наша команда повернула ініціативу, проте оборона суперників грала надійно. Підсумковий рахунок – 1:0.

Збірна України продовжує одноосібно лідирувати у групі з 15 очками. Англія (9) може вже сьогодні скоротити відставання до 3 балів, якщо переможу Північну Ірландію (3). Сербія набрала також 9 пунктів, а Люксембург та Азербайджан – по 3 очки.

Для проходу в фінальну частину Євро-2025 (U-21) збірній Україні потрібно виграти групу або потрапити до 3-х найкращих команд, що посіли друге місце. Ще 3 путівки розіграють у плей-офф, в якому гратимуть шість інших володарів других місць.