У компенсований час поєдинку іспанський суддя Хесус Хіль Мансано у суперечливому моменті не призначив пенальті у ворота збірної Італії. На 90+3 хвилині хавбек "скуадри адзурри" Браян Крістанте зіткнувся з Михайлом Мудриком у штрафному майданчику італійців. Однак у підсумку рефері пенальті не призначив. І капітан збірної Італії Джанлуїджі Доннарумма все ж таки помітив у епізоді порушення правил після перегляду повтору.

"Це безперечно було необхідно, це було фундаментально, і ми дуже раді. Це був важкий, складний матч. Збірна України чудова команда, ми знали, що нам доведеться постраждати, щоб привезти додому кваліфікацію на чемпіонат Європи.

Зі своєї позиції на полі я не дуже добре бачив епізод із падінням Мудрика. Потім я переглянув відео, на мій погляд, там можна було ставити пенальті", – цитує капітана збірної Італії видання Football Italia.

Нагадаємо, що Україна завершила кваліфікацію Євро-2024 на третій сходинці в турнірній таблиці групи С. І тепер зіграє у плей-офф за додаткову путівку на континентальну першість. "Синьо-жовті" потраплять у "фінал чотирьох" дивізіону А або В Ліги націй за підсумками жеребкування. Потенційними суперниками у дивізіоні В для нашої збірною стануть Боснія та Герцеговина й Ізраїль, а також Фінляндія чи Ісландія. У елітній групі підопічні Сергія Реброва можуть зустрітися з Польщею та Естонією, або ж Уельсом чи Хорватією.