Чемпіонат Європи-2024. Кваліфікація

Група I

Ізраїль – Румунія – 1:2

Голи: Захаві, 2 – Пушкас, 10, Хагі, 63

Вилучення: Міхейле, 85 (Румунія)

Швейцарія – Косово – 1:1

Гол: Варгас, 47, Хісені, 82

Ізраїль програв Румунії у номінально домашньому матчі. Через напад ХАМАС господарі були змушені приймати суперника на угорській Панчо Арені. Команди розпочали зустріч з обміну голами. Захаві відкрив рахунок на 2-й хвилині, а Пушкас зрівняв на 10-й. За незначної переваги у володінні м'ячем ізраїльтяни створили менше гострих моментів. Сам лише Дрегуш мав виводити Румунію вперед на 24-й хвилині, але пробив у каркас.

По перерві гості взялися ще міцніше контролювати м'яч (64/36). Румуни створили більш як вдвічі менше небезпечних атак, але бодай одну з них конвертували у гол. Хагі не без відскоку здобув перевагу для своєї команди. Під завісу основного часу гості залишились у меншості через вилучення Міхейле, втім таки втримали перемогу – 2:1.

У паралельному матчі групи Швейцарія розписала нічию з Косово. Голи прийшли вже у другому таймі. Варгас розмочив рахунок на 47-й. Косовари відігрались на 82-й завдяки голу Хісені.

У такий спосіб, Румунія та Швейцарія гарантують собі вихід на євро. Ізраїль втратив математичні шанси наздогнати суперників як і Косово, білорусь та Андорра.