Чемпіонат Європи-2024. Кваліфікація

Група D

Латвія – Хорватія – 0:2

Голи: Майєр, 7, Крамаріч, 16

Група I

білорусь – Андорра – 1:0

Гол: Лаптєв, 83

Хорватія переграла Латвію. Для господарів матч проти "картатих" був можливістю красиво завершити відбір до Євро-2024 попри останнє місце в групі. У кваліфікації балтійці спромоглися перемогти лише Вірменію, погіршивши турнірне становище команди Петракова положення. Перемога над Латвією дозволяла хорватам відрізати "арцівнер" від боротьби за другу путівку та випередити останнього конкурента – Уельс.

Майєр не змусив довго чекати на гол. Вже на 6-й хвилині Іванушец майже з лицьової асистував Ловро, простріливши на лінію воротарського. Невдовзі Майєр і сам відзначився результативною передачею на Крамаріча. Латвійці не спромоглися відповісти жодним ударом по воротах суперника, але більше не пропустили.

У другій половині господарі таки покращили статистику одним пострілом повз площину. Однак перевага знову була на боці "картатих". Пашаліч міг робити рахунок 3:0 на 90+1, але пробив у стійку – 2:0.

У групі D Туреччина (16 очок) вже гарантувала собі вихід на Євро-2024. Хорватія (13) продовжує боротьбу за другу путівку з Уельсом (11). Вірменія Петракова (8) остаточно втратила шанси пробитись на турнір, як і Латвія (3).

У паралельному матчі групи I Андорра мінімально програла білорусі. Втім обидві збірні вже втратили шанси потрапити на чемпіонат Європи.