Євро-2024. Кваліфікація. Груповий етап. Тур 9

Група F

Естонія – Австрія – 0:2

Голи: Лаймер, 26, Лінгарт, 40

Азербайджан – Швеція – 3:0

Голи: Махмудов, 3, 89, Дадашов, 6

Група G

Болгарія – Угорщина – 2:2

Голи: Делев, 24, Десподов, 78 (пен) – Адам, 10, Петков, 90+7 (авт)

Вилучення: Антов, 37 – Керкез, 57

Збірна Австрії очолила групу F після перемоги в матчі з Естонією. Так, уже на 26-й хвилині Конрад Лаймер опинився у воротарському майданчику і результативно замкнув простріл з лівого флангу.

Остаточний рахунок встановив Філіпп Лінгарт у кінці першого тайму. Відтак після 9-го туру збірна Австрії набрала 19 очок і, обійшовши Бельгію, очолила групу F.

У іншому поєдинку цього квінтету Азербайджан розібрався зі Швецією. І допоміг у цьому захисник Манчестер Юнайтед Віктор Ліндельоф. З першої помилки оборонця азербайджанці відкрили рахунок вже на 3-й хвилині. А далі вже партнер "манкуніанця" у збірній Хеландер не встежив за Ренатом Дадашовим. До розгрому рахунок довів Емін Махмудов шикарним ударом із центра поля. Додамо, що із 57 хвилини господарі залишилися в меншості. Пряму червону картку отримав Бахлул Мустафазаде.

Однак турнірного значення цей поєдинок не мав. Збірні Швеції та Азербайджану вже припинили боротьбу за вихід на Євро-2024.

А от лідер групи G Угорщина на останніх хвилинах урятувалася в грі з Болгарією. У господарів голами відзначилися Делев й Десподов. На що у складі гостей відповіли результативним ударом Мартіна Адама й автоголом Алекса Петкова.

Закінчували команди матч у неповних складах. У складі збірної Болгарії Валентін Антонов побачив другу жовту картку на 37 хвилині. А на старті другого тайму, на 57 хвилині, Мілош Керкез також залишив поле через друге вилучення.

Відтак в Угорщини залишається перше місце в групі G та 15 очок. Однак у Сербії всього на 2 бали менше. І боротьба за перше місце у квінтеті вирішиться у заключному турі.