Цього літа Тоттенхем підписав ізраїльського вінгера Манора Соломона, не заплативши Шахтарю ані копійчини. Це стало можливим через лазівку ФІФА, яка дозволила легіонерам призупиняти контракти з українськими клубами через повномасштабну війну.

Після тривалих переговорів між "гірниками" і "шпорами" за посередництва ФІФА англійський клуб таки погодився заплатити за Соломона 6,5 мільйонів євро – рівно за стільки донеччани свого часу купили нападника у Маккабі Петах-Тіква. Крім цього, Шахтар отримає відсоток з майбутнього перепродажу гравця. Про це повідомляє Fotospor.

Тепер Галатасарай опинився у скрутному становищі. Турецький гранд влітку також прихистив легіонера "гірників" Тете. Очікується, що ФІФА змусить стамбульців провести переговори з "гірниками" і виплатити їм компенсацію за "лондонським сценарієм".

Якщо ж Галатасарай не піде на це, то розмір компенсації визначатиме ФІФА. За найгіршого розвитку подій турки заплатять за свою жадібність 150 мільйонів євро відступних, прописані у контракті бразильця з Шахтарем, який він розірвав в односторонньому порядку.