АПЛ. 11-й тур

Лутон – Ліверпуль – 1:1

Гол: Чонг, 80 – Діас, 90+5

У дебюті поєдинку яскраво відкрити рахунок мав шанс Нуньєс, ефектно закручуючи м'яч у дальній кут, однак голкіпер Лутона впорався. Невдовзі після потужного удару уругвайського форварда господарів врятувала поперечка.

У першому таймі мерсисайдці тотально володіли м'ячем (74%), завдали 3 удари у площину воріт та награли на 1,21 очікуваного голу. Однак на перерву команди пішли з нулями на табло.

Скромний Лутон гідно опирався грізним гостям. На 70-й хвилині Ліверпуль продемонстрував неймовірне марнотратство: Нуньєс після пасу Салаха з кількох метрів відправив м'яч в напрямку трибун. Чим довів до кипіння Юргена Клоппа.

Врешті господарі вичекали свій момент, підловивши "червоних" на контратаці – Аліссона прошив нападник Лутона Тахіт Чонг, забивши свій дебютний м'яч в АПЛ.

Однак підопічні Роба Едвардса не змогли втримати перемогу над Ліверпулем. Вже у компенсований час рятівний м'яч забив Луїс Діас, батька якого досі не визволили з полону колумбійських викрадачів. Саме татові він присвятив гол.

1:1 – ця нічия дозволила Лутону вирватися із зони вильоту – 17-е місце, 6 пунктів. Команда Клоппа піднялася на третій щабель – 24 залікові бали. Лідирує в АПЛ чинний чемпіон – Манчестер Сіті, в активі якого 27 очок.