Ілля Забарний донині не пропустив жодної хвилини в АПЛ і матч з лідером турнірної таблиці не став виключенням, хоча врятувати Борнмут від погрому українському центрбеку не вдалося.

Сілва, Родрі, Холанд тероризували ворота "вишеньок" з перших хвилин поєдинку. Ближче до екватора тайму оборона гостей таки дала тріщину. Доку розмочив рахунок з-під Забарного, а вже за лічені хвилини асистував Бернарду й мав записати у свій актив другий гол – Аканджі випадково "поцупив" забитий м'яч, підкорегувавши постріл спиною.

По перерві копія травмованого Де Брюйне не збирався збавляти оберти на відміну від безрезультативного Холанда, якого Гвардіола замінив на Фодена. Гол Соланке скасували через офсайд, а Доку продовжив роздавати асисти Філу і Сілві. Матч видався шалено результативним для бельгійського вінгера – чотири асисти + забитий м'яч (ще один вкрали).

Сіністерра на 74-й хвилині таки вимучив гол престижу, та Манчестер Сіті знову відновив перевагу в 5 м'ячів. Натан Аке долучився до розгрому свого колишнього клубу після класної передачі від 20-річного Оскара Бобба – 6:1

Ілля Забарний став одним з найкращих гравців захисту своєї команди за версією Sofa Score – 6.2 бала. В активі центрбека 2 виноси м'яча, 2 заблоковані удари, 1 перехоплення та 1 обіграш суперника. Українець 62 рази доторкнувся до м'яча, 53 з 54 його пасів були точними (98%), серед них 7/7 дальніх передач. У пасиві – 2 втрати і 2 фоли.

Отже, Манчестер Сіті принаймні тимчасово стрибає на вершину АПЛ (27 очок). У найближчих переслідувачів Тоттенхема (26) і Арсенала (24) ще є матч у запасі. Борнмут ризикує опуститись у зону вильоту – 17 місце, 6 балів.