ЧС-2026, кваліфікація. Південна Америка, 3-й тур

Колумбія – Уругвай – 2:2

Голи: Родрігес, 35, Урібе, 52 – Олівера, 47, Нуньєс, 90+1 (пен.)

Вилучення: Варгас, 87 (Колумбія)

Аргентина – Парагвай – 1:0

Гол: Отаменді, 3

Бразилія – Венесуела – 1:1

Голи: Габріел, 50 – Бельйо, 85

Болівія – Еквадор – 1:2

Голи: Рамальйо, 83 – Паес, 45, Родрігес, 90+6

Чилі – Перу – 2:0

Голи: Вальдес, 74, Лопес, 90+1 (аг.)

Колумбія та Уругвай поділили очки у напруженому поєдинку. У першій половині команди обмінялися голами Хамеса Родрігеса та Олівери. На старті другого тайму Урібе вивів Колумбію вперед. Уругвай кинувся відіграватися, проте м'яч по-зрадницьки не летів у ворота. На 87-й арбітр вилучив з поля голкіпера господарів, невдовзі гості у більшості таки врятувались від поразки. Нуньєс реалізував пенальті на 90+1 і став героєм своєї збірної.

Аргентина не надто впевнено переграла Парагвай. Вже на 3-й хвилині матчу досвідчений центрбек "альбіселесте" Отаменді визначив долю матчу, забивши гол після розіграшу кутового. Лео Мессі вийшов на заміну на 53-й хвилині, проте результативними діями не відзначився.

Натомість кіпер Еміліано Мартінес у цьому матчі встановив новий рекорд національної команди. Він береже ворота збірної на замку вже 622 хвилини. Востаннє Мартінесу забивав Кіліан Мбаппе ще 10 місяців тому, у фіналі ЧС-2022.

Бразилія на останніх хвилинах прикро втратила перемогу над Венесуелою. У першому таймі глядачі так і не дочекались голів. На старті другої половини Неймар асистом на Габріела допоміг розмочити рахунок на табло. Вінісіус невдовзі забив другий м'яч "селесао", однак його взяття воріт скасували. Зрештою, під завісу гри Венесуела несподівано зрівняла зусиллями Бельйо – 1:1.