УПЛ, 9 тур

Шахтар – Ворскла – 1:2

Голи: Зубков, 57 – Скляр, 22 (пен.), Нестеренко, 71

Обидва колективи обережно розпочали матч. Кащук мав хорошу нагоду забити, приклавшись метрів із 20-ти, але Ісенко на місці. Полтавці зуміли відкрити рахунок завдяки Чигринському, який сфолив у власному штрафному. Скляр виграв дуель з Різником. Шахтар зрівняти не зміг у першому таймі.

По перерві ван Леувен вирішив покарати Дмитра за грубу помилку, замість нього на полі з'явився Ракицький. На 57-й Зубков зрівняв рахунок, красиво пробивши з гострого кута у ближню дев'ятку. Це перший гол Олександра у поточній кампанії УПЛ. Нестеренко за кілька миттєвостей не забив у порожні, але згодом таки вивів Ворсклу вперед. Оборона Шахтаря зіграла необачно.

"Гірники" створили кілька небезпечних атак, однак вирвати бодай нічию не змогли. Фінальний свисток Копієвського зафіксував перемогу Ворскли та першу поразку Шахтаря у поточному сезоні.

Тож, підопічні ван Леувена очолюють таблицю (18 очок), полтавці піднялися на 7-му сходинку (12 пунктів). До слова, вже у середу, 4 жовтня, Шахтар зустрінеться з Антверпеном в рамках 2-го туру групового етапу ЛЧ.