Англійська Прем'єр-ліга, 6 тур

Арсенал – Тоттенхем – 2:2

Голи: Ромеро (автогол), 26, Сака (пен), 54 – Сон Хин Мін, 42, 55

Брайтон – Борнмут – 3:1

Голи: Керкез, 45+2 (аг), Мітома, 46, 77 – Соланке, 25

Арсенал розписав бойову нічию з Тоттенхемом. Олександр Зінченко вийшов на поле у стартовому складі. Для українця це вчетверте поспіль після відновлення від травми литкового м’яза. На 25 хвилині "канонірам" вдалося відкрити рахунок завдяки автоголу Ромеро. Однак під завісу першої 45-хвилинки "шпори" відновили паритет – Хин Мін Сон ефектно забив, відгукнувшись на бездоганну передачу.

Арсенал – Тоттенхем: прогноз букмекерів на лондонське дербі Зінченка

По перерві господарі вийшли вперед – Сака успішно реалізував пенальті. Та вже через одну хвилину підопічні Ангелоса Постекоглу відповіли другим голом Хин Мін Сона. Зінченко провів на полі увесь поєдинок, відзначившись 92% точних передач, 100% виграних єдиноборств та повітряних дуелей і 5 відборами м'яча.

У підсумку Арсенал опинився на 5 місці турнірної таблиці АПЛ (14 балів), а Тоттенхем розташувався на сходинку вище (14).

Борнмут прикро поступився Брайтону. До стартового складу "вишень" на виїзну гру потрапив Ілля Забарний – усі попередні матчі цього сезону українець також починав в основі. Перший гол глядачі побачили на 25-й хвилині: Соланке скористався грубою помилкою суперника та відкрив рахунок. На останніх хвилинах дебютного тайму Забарний отримав "гірчичника" після невдалої атаки на суперника. У компенсований час господарі поля відновили паритет – Керкез привіз автогол.

По перерві команда Забарного пропустила ще двічі – Мітома оформив дубль. Забарний відіграв увесь матч, віддав 75% точних пасів та 16 разів втратив володіння м'ячем.

"Шпори" розташувалися на 17-му місці чемпіонату Англії з 3-ма балами в активі, а Брайтон – на третьому (15).