Відбір до Євро-2024

Група J

Португалія – Люксембург – 9:0

Голи: Інасіу, 12, 45+4, Рамос, 18, 34, Жота, 57, 77, Орта, 67, Фернандеш, 83, Феліш, 88

Словаччина – Ліхтенштейн – 3:0

Голи: Ганцко, 1, Дуда, 3, Мак, 6

Ісландія – Боснія і Герцеговина – 1:0

Гол: Фіннбогасон, 90+2

Група D

Латвія – Уельс – 0:2

Голи: Ремзі, 29, Брукс, 90+6

Португалія фактично не помітила на полі Люксембург. Господарі знищили суперника ще у першому таймі, забивши аж чотири голи. Дублі у свій актив записали Інасіу та Рамос.

По перерві підопічні Мартінеса продовжили гольову феєрію. Жота отримав передачу від Фернандеша та відправив мʼяч за спину голкіперу. За кілька миттєвостей Орта вистрілив у девʼятку з межі штрафного майданчика. Жота встиг оформити дубль, вдало зігравши на добиванні. Фінальну крапку у матчі поставили Фернандеш та Феліш – 9:0.

Зазначимо, що зірковий форвард Кріштіану Роналду у заявку на цей поєдинок не потрапив, адже змушений пропусти гру через перебір жовтих карток.

У паралельному матчі Словаччина приймала Ліхтенштейн. Ганцко відкрив рахунок ще на 1 хвилині зустрічі. За кілька хвилин Дуда вдало зіграв на добиванні, а невдовзі Мак поцілив у нижній кут та зробив рахунок розгромним. Натомість гості нічого не змогли запропонувати у відповідь.

А ось Ісландія мінімально перемогла Боснію і Герцеговину. Вирішальний мʼяч у додатковий час забив Фіннбогасон.

У групі J Португалія опинилася на вершині турнірної таблиці з 18 очками. Під нею розташувалися Словаччина (13 балів), Люксембург (10), Боснія і Герцеговина (6), Ісландія (6) та Ліхтенштейн (0).

Уельс на виїзді грав проти Латвії. Одна з атак гостей завершилася голом – відзначився Ремзі. Брукс на останній хвилині зустрічі подвоїв перевагу. Уельс у групі D посідає четверте місце та має у своєму активі 7 очок, а Латвія на дні з нулем. Лідером є Хорватія з 10 пунктами.