Гаві ще до виходу на поле цим матчем вписав своє ім'я в історію каталонського клубу. Для 19-річного півзахисника цей поєдинок був 100-м у футболці "блаугранас". У такий спосіб, він став наймолодшим гравцем, який досягнув цього показника.

Осасуна мала всі шанси провалитись вже на 2-й хвилині матчу, якби Френкі де Йонг не схибив на добиванні. Вже за півгодини у господарів був і свій блискучий момент. Орос отримав простріл на "точку", але пробив заслабко – Тер Штеген потягнув. Відкрити рахунок каталонцям вдалося лише під завісу матчу. Жюль Кунде забив головою після розіграшу кутового.

По перерві Барселона суттєво переважала у володінні м'ячем (69/31), проте не спромоглася завдати бодай одного удару до 80-ї хвилини. Тож головним моментом гостей став дебют зіркового новачка Жоау Канселу, який вийшов на заміну. На 76-й Есекіль Авіла покарав фаворитів диво-голом з краю штрафного.

Казковий порятунок господарів зіпсував Катена, сфоливши на Лєвандовському в своєму штрафному – пряма червона картка і пенальті. Поляк впевнено реалізував 11-метровий та вирвав перемогу для Барселони.

Каталонці набрали 10 очок та зрівнялись з Жироною (2-3 місця в турнірній таблиці). В активі Осасуни поки що 6 балів.