– Наскільки складно було організувати таку величезну подію? Поділіться всіма деталями.

– По-перше, хочу подякувати усім футболістам, хто долучився до цього матчу. Ви бачите, яка кількість гравців – більше 40, це дуже приємно і важливо. Дуже важливо подякувати волонтерам, які працювали дуже довго над цією грою. Я думаю, що все вийшло, люди прийшли. Дуже важливо буде зараз зібрати ті кошти, які потрібні на відбудову школи – це надголовне.

Думаю, це дуже важливий сигнал був для всього світу, бо, наскільки я знаю, трансляція була десь на 200 країн. Так, як нас підтримують англійці, ніхто нас не підтримує. Вони тут дали зелене світло для всього. ЗМІ дуже нас підтримують, люди нас підтримують. Я думаю, це головне для України сьогодні.

– Величезна кількість світових легенд футболу, а також публічних особистостей долучилася до цього матчу. Наскільки складно було їх запрошувати, і, можливо, вони щось запитували про війну, щось зі свого боку казали про свою позицію?

– По-перше, ми одразу ж розказали все, для чого будуть зібрані кошти, для чого ми проводимо цей матч. Дуже багато гравців світового рівня, які тут – всі вони мають дітей, тому вони розуміють, бачать, знають, читають, що відбувається сьогодні в Україні. Вони підтримують нас.

– Ви відчували на своїх плечах величезну відповідальність за цю подію?

– Все, що я роблю – я відповідаю за це. Для мене було дуже важливо, щоб цей матч пройшов дуже вдало, щоб була підтримка, бо це дуже важливо для України. Я все буду робити, як і Саша, з яким ми разом працювали над цим матчем, команда United 24, Ярослава Гресь. Дуже багато людей були залучені. Всі зробили все, щоб цей матч відбувся.

– Нас будуть дивитися українські вболівальники. Можливо, ви б хотіли щось сказати всім українцям?

– Слава Україні. Тримайтеся. Перемога буде за нами, як завжди, – сказав Шевченко прес-службі Шахтаря.

Нагадаємо, Зінченко та Шевченко розписали бойову нічию у благодійному матчі, який організували, щоб зібрати кошти на відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області.