Товариська гра

Тоттенхем – Шахтар – 5:1

Голи: Кейн, 38 (пен.), 50, 55, 79 – Келсі, 45

Спаринг між командами мав на меті зібрати кошти на фінансову підтримку, гуманітарну та медичну допомогу сім’ям, які постраждали внаслідок воєнного вторгнення росії. Поєдинок мав ще одне символічне значення, адже став останнім для легенди "гірників" – Андрія Пятова.

Голкіпер зʼявився у стартовому складі та провів на полі 15 хвилин. Пятов встиг потішити вболівальників ефектним сейвом після удару Кейна. Воротар залишив поле крізь коридор пошани та під оплески трибун. Пятов за 16 років у Шахтарі провів 482 матчі та завоював 28 трофеїв (1 чемпіонств України, 8 Кубків, 8 Суперкубків та Кубок УЄФА). Тепер він працюватиме у тренерському штабі "гірників".

Перший гол у матчі був забитий з пенальті. Козік збив у власному штрафного Меддісона. 11-метровий реалізував Кейн. За кілька миттєвостей Сікан з флангу навісив на голову Келсі, а той відновив паритет.

Різник, який замінив Пятова, кілька разів врятував донецьку команду, проте ледь не привіз гол. Голкіпер за межами штрафного перехопив мʼяч і влучив прямісінько в опонента. Пощастило, що захисники не дали круглому залетіти у ворота.

По перерві Кейн оформив дубль, замкнувши подачу Меддісона з лівого флангу. На цьому форвард не зупинився та покарав "гірників" ще одним влучним пострілом. Далі англійці знизили темп гри, але продовжив тиснути на суперників.

Додамо, що за Тоттенхем дебютував Манор Соломон, який перейшов з Шахтаря, скориставшись правилом ФІФА. Він виконав потужний удар, який парирував Різник, проте Кейн ідеально зіграв на добиванні – і це покер! Скарлетт у додатковий час поставив фінальну крапку і зробив рахунок 5:1.