Благодійний матч

Синя команда (Шевченко) – Жовта команда (Зінченко) – 2:2

Голи: Зеєдорф, 41, Галлас, 78 – Нобл, 38, Срна, 53

Амбасадори фандрейзингової платформи UNITED24 Андрій Шевченко та Олександр Зінченко організували матч, щоб зібрати кошти на відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області. До цього поєдинку залучили не лише легенд футболу, а й чинних гравців та селебріті.

Зінченко (його колектив очолив Арсен Венгер) та Шевченко (на чолі з Еммою Геєс) вивели свої команди з капітанськими пов'язками. Олександр провів на полі лише 12 хвилин, однак зумів навіть пробити по воротах Петра Чеха. На 24-й матч символічно призупинили, щоб вшанувати всіх, хто бореться за свободу України. Стемфорд Брідж та учасники поєдинку влаштували овації.

Шевченко зіграв 29 хвилин, а потім знову повернувся. За цей час Жовта команда зуміла відкрити рахунок, але м'яч скасували через офсайд, який зафіксували помилково. Та все ж згодом Нобл переграв Чеха після подачі з лівого флангу. Наприкінці першої 45-хвилинки Зеєдорф зрівняв рахунок, розвернувшись на правому куті і пробивши у дальню дев'ятку.

По перерві команди оновили склади, зокрема, на полі з'явилися Мудрик та Срна, які грали один проти одного. Даріо свій шанс використав та вивів команду Зінченка вперед, а ось Михайло завдав потужного удару, який на себе прийняла поперечина.

На 72-й хвилині на полі з'явився бразильський українець Жуніор Мораєс, який у цьому матчі захищав кольори команди Зінченка, а Шевченко випустив Сергія Реброва. Згодом Вільям Галлас завершив простріл Дефо з лівого флангу та зрівняв рахунок, який протримався і до фінального свистка. До слова, під завісу гри жовто-синю картку вперше в історії футболу отримав Нобл за те, що обійняв суперника.

Таким чином, Шевченко та Зінченко розійшлися миром у благодійному поєдинку.