УПЛ, 1-й тур

Металіст 1925 – Шахтар – 1:2

Голи: Юсов, 56 – Матвієнко, 30, Траоре, 47

Схоже, у колективів з'являється нова традиція. Шахтар та Металіст 1925 вже другий рік поспіль зустрічаються у першому турі української Прем'єр-ліги. До слова, цей поєдинок став дебютним для Патріка ван Леувена біля керма "гірників". Низка ключових гравців донецької команди пропускала гру через дискваліфікацію, зокрема, дебютувати вдалося кіперу Дмитру Різнику.

Шахтар став чемпіоном України у минулому сезоні, тож продовжив демонструвати своє лідерство на полі й на старті нової кампанії. З перших хвилин "помаранчево-чорні" взяли гру під свій контроль, створивши низку перспективних атак. Згодом Едмару довелося зробити заміну, замість Кравченка на поле вийшов Андрій Ткачук, як стало відомо, у півзахисника трама гомілкостопу.

"Гірникам" все ж вдалося відкрити рахунок, Матвієнко головою замкнув подачу з кутового. Загалом у першому таймі Шахтар завдав 7 ударів по воротах суперника, харків'яни – 3.

Одразу по перерві Траоре подвоїв перевагу своєї команди. Металіст 1925 зміг відіграти один м'яч, Бичек скинув на Юсова, а той результативно пробив. Лише на 72-й ван Леувен провів перші заміни, на поле вийшов новачок Невертон, а згодом ще й Педрінью та Кастілло. Щоправда, відзначитися результативними діями їм не вдалося.

На останніх секундах гри Бондар невдало приземлився після боротьби з Юсовим, з поля його забрав електроавтомобіль.

Таким чином, Шахтар все ж переміг Металіст 1925 у першому матчі сезону. "Помаранчево-чорні" розташувалися на 2 місці у турнірній таблиці, а харків'яни на передостанній сходинці.