24-річний півзахисник підписав контракт з "канонірами" на 5 років з можливістю продовження ще на сезон. Про це повідомляє офіційний сайт Арсенала.

У новому клубі Деклан Райс виступатиме під 41-м номером. Усю професійну кар'єру англієць провів у Вест Хемі, де став капітаном команди. Загалом у футболці "молотобійців" Райс відіграв 245 матчів, у яких забив 15 голів та віддав 13 асистів. У минулому сезоні Вест Хем з Декланом у складі виграв Лігу конференцій.

Подробиці трансферу лондонські клуби наразі не розголошують. Втім за інформацією Sky Sports, хавбек збірної Англії обійшовся Арсеналу в 105 мільйонів фунтів (122 млн євро). У такий спосіб, Райс став найдорожчим британцем в історії, обійшовши Джека Гріліша і Джуда Беллінгема. Ба більше, цей перехід ледь не став рекордним за вартістю в АПЛ, майже наздогнавши трансфер Енцо Фернандеса в Челсі за 106,8 мільйона фунтів.

Додамо, Деклан Райс став вже третім літнім новачком Арсенала. Раніше до "канонірів" приєдналися Кай Хаверц з "аристократів" за 70 мільйонів євро) і Юрр'єна Тімбера з Аякса (40 млн євро плюс бонуси).