Товариська зустріч

АЗ – Шахтар – 3:3

Голи: Де Віт, 9, Барасі, 48, Ван Боммел, 65 – Зубков, 17, Бондар, 50, Келсі, 76

Напередодні "гірники" отримали нового наставника Патріка ван Леувена. Він відправився з командою на збори в Нідерланди, де під його керівництвом Шахтар вже провів перший спаринг в рамках підготовки до нового сезону УПЛ.

На матч з АЗ нідерландець виставив нетиповий склад, давши шанс молодим гравцям. У дебюті зустрічі "гірники" пропустили – Де Віт вдало зіграв на добиванні, а Твардовському не вдалося парирувати удар. Зубков відповів на 17-й хвилині, забивши в порожні ворота. Келсі за кілька миттєвостей змарнував чудову нагоду – м'яч влучив у стійку.

По перерві Патрік ван Леувен зробив низку замін, а події першого тайму повторилися. "Гірники" пропустили другий гол вже на 48-й після кутового, але Бондар через дві хвилини зрівняв, забивши після подачі зі штрафного удару. АЗ намагався тиснути високим пресингом, але Шахтар почував себе доволі вільно.

Господарям матчу таки вдалося забити третій гол. Ван Боммел виконав дальній постріл із лівого флангу, який рикошетом від Бондаря переграв Пузанкова. Келсі зробив рахунок 3:3 та поставив крапку в матчі.

Додамо, раніше повідомлялося, що на зборах у Нідерландах "помаранчево-чорні" проведуть ще 4 спаринги. Нагадаємо, АЗ зустрічався і з СК Дніпро-1 у груповому етапі Ліги конференцій у минулому сезоні.