Чемпіонат Європи U-21

Група B

Іспанія U-21 – Україна U-21 – 2:2

Голи: Желізко, 49 (А), Руїс, 89 – В'юнник, 43, Судаков, 81 (пен.)

Хорватія U-21 – Румунія U-21 – 0:0

Підопічні Руслана Ротаня раніше перемогли Хорватію (2:0) та Румунію (1:0). Іспанці також двічі святкували перемогу, здолавши румунів (3:0) та "картатих" (1:0). І Україна, і Іспанія вже забронювали собі путівки до плей-офф молодіжного чемпіонату Європи. Матч лідерів за перше місце у групі B відвідав і наставник національної збірної України Сергій Ребров.

Обидва тренери вирішили дещо поекспериментувати зі складами. "Синьо-жовті" могли пропустити вже у дебюті гри через помилку Очеретька, який прямо в ноги супернику віддав пас. Той, будучи на самоті у штрафному, не зміг швидко зреагувати та точно пробити – Нещерет забрав до рук.

У відповідь українці створили низку перспективних атак, однак чергове фіаско призвело до голу. Нещерет намагався вкинути м'яч, Рікельме зумів швидко перехопити та поцілив у рамку воріт. Цей спірний момент арбітр оцінив як порушення правил з боку іспанців та, на щастя підопічних Ротаня, не зарахував гол.

"Синьо-жовті" шукали вільні зони й намагалися відкрити рахунок, "Фурія Роха" атакувала у відповідь. Зрештою, наприкінці тайму українці розігнали шалену атаку, Назаренко на божевільній швидкості віддав точну передачу на В'юнника, який головою пробив по воротах.

Одразу по перерві рахунок став 1:1. Після прострілу Рікельме Желізко намагався вибити, однак Сирота став на заваді та м'яч відлетів прямо у ворота від того таки Івана. Іспанці продовжували тиснути. На 81-й Сікан заробив пенальті, Судаков підійшов до позначки та вивів Україну вперед.

Однак щастя тривало не довго, Руїс повернув нічийний результат на табло та допоміг Іспанії виграти групу B (7 очок), Україна залишилася другою (7 балів). Проте за кількістю забитих м'ячів на груповому етапі "Фурія Роха" переважає нашу команду.

У паралельному матчі групи зустрічалися аутсайдери – Хорватія та Румунія. Вони розписали нульову нічию та набрали по одному пункту, проте цей матч нічого не вирішував.