Чемпіонат Європи U-21

Група А

Нідерланди U-21 – Грузія U-21 – 1:1

Голи: Тейлор, 45+6 – Давіташвілі, 42

Португалія U-21 – Бельгія U-21 – 2:1

Голи: Невес, 56, Данташ, 89 (пен.) – Вертессен, 65

Нідерланди у першому таймі обмінялися голами з Грузією. Номінальні господарі мали кілька шансів відзначитися на старті поєдинку. Зокрема Тейлор двічі примудрився влучити у стійку. Коротка пауза виникла через пса, який вибіг на поле. Стюарти довго бігали за тваринкою, але таки забрали "порушника".

Розмочити рахунок вдалося грузинам. Давіташвілі знайшов вільний коридор, зробив індивідуальний прохід до воріт суперника та поцілив у нижній кут. Нідерланди відновили паритет вже у додатковий час. Тейлор цього разу зумів поцілити у сітку. Зазначимо, що у стартовому складі Грузії вийшли захисник Шахтаря Гочолейшвілі та півзахисник Динамо Цітаішвілі.

По перерві боротьба продовжилася. Нідерланди більшу частину часу контролювали мʼяч, але це не допомогло їм вирвати перемогу. Свисток арбітра зафіксував результативну нічию – 1:1.

У паралельному матчі групи Португалія вийшла на поле проти Бельгії. У першій половині поєдинку команди не потішили вболівальників голами. Варто відзначити спробу Сілви, який зіграв на добиванні, але голкіпер неймовірним сейвом врятував бельгійців. Хороший момент був і у номінальних гостей. Баліквіша отримав передачу у штрафному, але удар вийшов надто слабким.

Другий тайм виявився цікавішим. Невес ризикнув та з-за меж карного майданчика вистрілив по воротах – мʼяч залетів у сітку і вивів Португалію вперед. За кілька миттєвостей Вертессен головою зрівняв рахунок. Португальці під завісу матчу вирвали перемогу після удару Данташа з пенальті.

Отже, Грузія виграла групу А та з Португалією вийшли у чвертьфінал плей-офф, заробивши 5 і 4 очки відповідно. За ними розташувалися Нідерланди (3) та Бельгія (2).