Чемпіонат Європи U-21

Група А

Грузія U-21 – Бельгія U-21 – 2:2

Голи: Цітаішвілі, 52, Гуліашвілі, 87 – Куйпер, 15, Рамазані, 38

Португалія U-21 – Нідерланди U-21 – 1:1

Голи: Алмейда, 21 – Броббі, 78

Грузія, що в першому матчі молодіжного Євро-2023 переграла Португалію (2:0) зустрілася з Бельгією, яка розпочала виступи в групі А нічиєю з Нідерландами.

Господарі не створювали небезпечних моментів у першому таймі. Натомість підопічні Шифо вийшли вперед завдяки бездоганному удару Куйпера. Згодом Рамазані все ж вдалося подвоїти перевагу бельгійців.

По перерві грузини проявили характер: гравець Динамо Цітаішвілі в дуеті з Гочолейшвілі забили перший м'яя. Згодом грузинам вдалося подвоїти перевагу. Після цього команди не забивали - 2:2.

В матчі другої пари групи А гра теж завершилася нічиєю. Ще на 13 хвилині матчу Нідерланди мали чудову нагоду відкрити рахунок, однак арбітр на лінії зафіксував офсайд. Попри перевагу підопічних Руя Жорже у володінні м'ячем команда з Португалії спромоглася забити першою. Після цього гра загострилася, а рефері не скупився на "гірчичники": за короткий проміжок часу жовті картки отримали ван Геке, Тімбер (Нідерланди) та Гравенберх (Португалія).

В другому таймі нідерландцям все ж вдалося відігратися: гольовий доробок власної команди збільшив Броббі. З рахунком 1:1 команди завершили зустріч.

Зазначимо, що після цих матчів в групі А лідирує збірна Грузії з 4-ма очками в активі. Після неї йдуть Бельгія та Нідерланди, які мають по 2 бали. Аутсайдером квартету є Португалія (1 бал).