У стартовому складі "синьо-жовтих" вболівальники так і не побачили Мудрика і Ваната, участь яких взагалі була під питанням через проблеми зі здоров'ям. Однак вони потрапили в запас.

Румуни могли забивати блискавичний гол. Батагов помилився у боротьбі з Мунтяну – хавбек суперників небезпечно цілився у праву "дев'ятку", однак м'яч пролетів повз праву стійку.

Лейтмотивом першого тайму стало марнотратство героя матчу з хорватами Олексія Кащука. Спершу на побачення з голкіпером гостей його вивів Бражко, але воротар зумів впоратися з ударом українського вінгера. Невдовзі Кащук після блискучого пасу Криськіва знову атакував володіння Тирновану, але влучив просто у руки кіперу. А наприкінці тайму Олексій спрямував м'яч повз стійку.

"Синьо-жовті" ледь не пропустили гол у роздягальню, але потужний удар Марковіча парирував Трубін. У першому таймі українці продемонстрували тотальну перевагу у володінні м'ячем (65%), однак на перерву пішли із нулями на табло.

На старті другого тайму Сич відсік двох захисників Румунії та вирізав на Сікана, але форвард Шахтаря влучив у поперечку. На 68-й хвилині Ротань випустив замість нього Владислава Ваната.

Доленосною стала 89-а хвилина дуелі. М'яч залетів у ворота румунів, зрикошетивши від ноги півзахисника суперників Дікана. А Ванат вже у коменсований час встиг вхопити червону картку, вдаривши опонента.

1:0 – важлива перемога України і крок до плей-офф Євро-2023. Після двох поєдинків у "синьо-жовтих" шість очок. А от румуни, найімовірніше, не зможуть вийти з групи – у них досі нулі.