Відбір на Євро-2024

Група D

Вірменія – Латвія – 2:1

Гол: Тікнізян, 35, Барсегян, 89 (п) – Савалніекс, 67

Група H

Фінляндія – Сан-Маріно – 6:0

Голи: Камара, 16, Калмман, 39, Хаканс, 65, 72, 74, Пуккі, 76

Після сенсаційного виїзного тріумфу над Уельсом (4:2) вірмени приймали аутсайдера групи латвійців. Перемога у цій зустрічі могла закріпити підопічних Олександра Петракова у статусі одного з претендентів на путівку на Євро-2024.

Господарі прогнозовано володіли ініціативою, але до гольових моментів доходило нечасто. Попри це вірменам ще до перерви пощастило вийти вперед. Оборонець московського Локомотива Наїр Тікнізян потужним ударом прошив Пуріньша.

По перерві латвійці змогли відновити паритет. Гол Улдрікса арбітри скасували через офсайд. Та трохи згодом Мкртчян зрізав м'яч у власні ворота. Наприкінці поєдинку Барсегян реалізував пенальті та вирвав для господарів перемогу. 2:1 – Вірменія вириває важливі три очки боротьбі за путівку на континентальну першість.

У поєдинку групи Н Фінляндія спокійно взяла своє у матчі зі Сан-Маріно. Долю зустрічі Давида та Голіафа було визначено ще до перерви. Камара та Калмман розчавили мрії гостей про сенсацію. Уже по перерві Хаканс довів рахунок до розгромного. Він за 9 хвилин примудрився оформити хет-трик. Крапку поставив Пуккі – 6:0.

Фіни очолили групу Н. Сан-Маріно – на дні таблиці.