Другий матч плей-офф за право участі в УПЛ сезону 2023/24

Верес – МФК Металург – 6:1

Голи: Крапивний, 16 (а), Балан, 23, 66, Гагун, 29, Гайдучик, 82, 88 – Могильний, 90+2

Вилучення: Сокол, 35

Перший поєдинок завершився мінімальною перевагою МФК Металург (1:0). Тоді Верес майже весь матч провів у меншості – вже на 5-й хвилині арбітр вилучив Вовченка. У серії плей-офф діє правило виїзного голу, тож забитий Садом м'яч мав подвійну вагу.

У вирішальній дуелі в Рівному на самому старті запоріжці могли відкривати рахунок і зробити вагому заявку на путівку в УПЛ. Однак після перегляду VAR суддя скасував гол – з'ясувалося, що Сидоров, переправляючи м'яч у сітку підіграв собі рукою.

На цьому нещастя МФК Металург лише розпочалися. Через кілька хвилин хавбек запоріжців Дмитро Крапивний зрізав м'яч у власні ворота. Невдовзі Верес подвоїв перевагу: Кучеров зі штрафного подав на дальню стійку, а Балан замкнув головою.

За лічені хвилини команда Вірта знову відзначилася зі стандарту. Після удару того-таки Кучерова з кутового захисник гостей вибив м'яч просто в ноги Гагуну. Оборонець Вереса скористався подарунком – 3:0.

На 35-й хвилині становище МФК Металург стало ще печальнішим – хавбек Богдан Сокол заробив другу жовту картку і залишив свою команду в меншості у доленосному матчі.

У другому таймі рівненська команда продовжила знищувати суперника. Пасіч віддав філігранний пас з лівого флангу на Балана, а той в один дотик відправив м'яч у ворота, оформивши дубль – 4:0. Блискучий поєдинок для оборонця Вереса. Під завісу протистояння Гайдучик довів рахунок до принизливого 5:0. Додамо, що на 88-й хвилині Вірт випустив на поле відомого блогера Дмитра Поворознюка – йому навіть дісталася капітанська пов'язка. Перед грою Поворознюк повідомив, що цей матч стане для нього останнім у клубі в ролі гравця.

Блогер встиг взяти участь у гольовій атаці. Він увірвався у карну зону запоріжців і віддав на Шарая, той відпасував на Гайдучика, а Микола вразив ворота гостей – 6:1.

У вже компенсований час МФК Металург таки спромігся на гол престижу – 1:6. До слова, контратака розпочалася після втрати м'яча Поворознюком у центрі поля, тож Дмитро за лічені хвилини допоміг забити обом командам.

За підсумками двох матчів (6:2) "червоно-чорні" більш ніж впевнено зберігають прописку в УПЛ. За ще одну путівку в еліту поборються ЛНЗ та Інгулець.