Матч плей-офф за право участі в Серії А сезону 2023/24

Спеція – Верона – 1:3

Голи: Ампаду, 15 – Фараоні, 5, Нгонге, 26, 38

Вилучення: Фараоні, 67

Нереалізований пенальті: Нзола, 71

Команди за підсумками сезону заробили однакову кількість очок – 31. Тому їм довелося зіграти додатковий матч за право залишитися у Серії А. Це правило діє з минулого року.

Український легіонер Спеції Віктор Коваленко не потрапив у стартовий склад. Він спостерігав за слабкою грою своєї команди у першому таймі з лави запасних. Верона відкрила рахунок ще на 5 хвилині. Фараоні з далекої відстані завдяки рикошету влучив у ціль. Ампаду вдалося відновити паритет. Проте це тривало недовго – Нгонге оформив дубль.

По перерві боротьба продовжилась. Пристрасті вирували не лише на полі, а й на трибунах. Фанати обох команд запалили піротехніку та спричинили паузу в матчі. Цим скористався наставник Спеції та випустив на 65 хвилині Коваленка. Верона залишилася у меншості після того, як Фараоні зіграв рукою у власному штрафному. Арбітр призначив пенальті. Нзола пішов реалізовувати 11-метровий, але вийшло жахливо. Голкіпер спокійно парирував удар.

Спеції не вдалося врятуватися, тому команда Коваленка вилетіла у Серію Б. Натомість Верона може спокійно готуватися до нового сезону в елітному дивізіоні.