Українська прем'єр-ліга. 30-й тур

Металіст 1925 – Динамо – 1:1

Голи: Рамірес, 20 (пенальті) – Габелок, 38

Вилучення: Дячук, 32 (Динамо), Габелок, 89 (Металіст 1925)

Ворскла – Шахтар – 2:1

Гол: Сефері, 37 (пенальті), Павлюк, 50 – Бондаренко, 80

Вилучення: Пердута, 73 (Ворскла)

Кияни вже гарантували собі підсумкове 4 місце в турнірній таблиці та водночас втратили математичні шанси на бронзу. Натомість Металіст 1925 продовжував боротися за прописку в УПЛ.

Матч стартував за сценарієм Луческу. Кабаєв заробив пенальті. До 11-метрової позначки підійшов Ерік Рамірес та холоднокровно реалізував. Втім ще перед перервою Дячук отримав червону за фол останньої надії проти Островського. Харків'яни за чисельної переваги на полі створили кілька класних атак. Габелок отримав скидання від Влада Островського на лінії штрафного та пробив Бущана – 1:1.

У другій половині командам так і не вдалося визначити сильнішого. Бойко на останніх хвилинах основного часу замінив на воротах Бущана – для Дениса ці хвилини стали останніми у футболці Динамо. Невдовзі Габелок збив Тимчика та отримав другий "гірчичник", відновивши паритет на полі.

Нічия цілком задовольнила обидві команди. Динамо фінішувало на 4-й позиції. Металіст 1925 зберігає прописку в УПЛ.

Шахтар у попередньому турі достроково відсвяткував чемпіонство, розгромивши прямого конкурента СК Дніпро-1 (3:0). Тому Ігор Йовічевіч міг собі дозволити ротацію складу – на поле зі стартових хвилин вийшли Пятов, Фарина, Джурасек, Тотовицький. Натомість Ворскла ще плекала надії потрапити на 5 сходинку турнірної таблиці та здобути путівку в ЛК.

Команді Скрипника пощастило заробити суперечливий пенальті в першій половині. Кане, прострілюючи з флангу, влучив у руку 19-річного дебютанта Мар'яна Фарини. Після перегляду VAR арбітр таки вказав на 11-метрову позначку. Сефері без проблем переграв Пятова. "Гірники" могли відігруватись ще до перерви. Криськів невдало пробив, простріливши на Келсі під порожні ворота. Але Кевін опинився в офсайді.

У другій половині Павлюк подвоїв рахунок дивовижним голом майже з лицьової – П'ятов виявився безсилим. Гра йшла до логічної перемоги господарів, аж ось Пердута на 73-й отримав червону за гру рукою. Бондаренко та Келсі не збирались марнувати шанс. Розіграли стіночку у півколі перед штрафним – Артем пострілом під поперечку скоротив відставання. Однак врятуватись від поразки донеччанам так і не вдалося.

Ворскла фінішувала в УПЛ на 5 сходинці та зіграє в Лізі конференцій.