Чемпіонат України. 30 тур

СК Дніпро-1 – Кривбас – 1:0

Голи: Бланко, 73

Минай – Зоря – 0:3

Голи: Русин, 8, 57, Батагов, 25

Нереалізований пенальті: Русин, 40

Доля віце-чемпіонства України мала визначитись в останньому турі. Щоб завоювати срібні медалі, Зоря мала переграти Минай та сподіватись на втрату очок Дніпра-1 у грі з Кривбасом. Обидва претенденти ніколи у своїй історії не фінішували на другому місці УПЛ.

СК Дніпро-1 досить мляво розпочав гру. Перший небезпечний момент створили підопічні Вернидуба: Соса накрутив захисника та з гострого кута перевірив реакцію Валефа – кіпер впорався. Дніпряни відповіли дальнім пострілом Рубчинського, який не без проблем взяв Кліщук.

Господарі могли втратити друге місце, проте не спішили штурмувати ворота суперників та навіть виглядали слабше від криворіжців. Відкрити рахунок дніпрянам таки вдалось на екваторі другого тайму. Довбик протягнув м'яч до карного майданчика та віддав на Когута, який перевів на самотнього Бланко. Аргентинець без зайвих роздумів пробив у дальні кут воріт та побіг святкувати гол в обіймах Кучера. До кінця гри рахунок не змінився.

Зоря була налаштована вигризти срібні медалі чемпіонату, тому дуже швидко почала тероризувати закарпатців. Шахов вивів Русина на побачення з голкіпером, а форвард легко вирішив долю епізоду. На 25-й хвилині Кемкін невдало відбив перед собою удар того ж Шахова, тому Батагов переправив м'яч у порожні ворота.

Русин міг оформлювати дубль ще у першому таймі, проте не переграв кіпера з одинадцятиметрової позначки. А от з гри відзначитись вдруге вдалось на 57-хвилині. Розгромна перемога не допомогла луганцям піднятись в турнірній таблиці. Команда ван Леувена набрала однакову кількість очок з СК Дніпром-1 (по 67), проте фінішує на третьому місці через гірші результати в особистих зустрічах.

Таким чином СК Дніпро-1 став віце-чемпіоном УПЛ та у новому сезоні зіграє у Лізі чемпіонів.