Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур

Ворскла – Колос – 2:0

Голи: Феліпе, 75, Скляр, 87

Металіст 1925 – Кривбас – 0:2

Голи: Задерака, 46, Кораблін, 90+4

Після поразки Олександрії від Зорі (0:2) полтавці та криворіжці отримали чудовий шанс поборотись за путівку в Лігу конференцій. Металісту 1925 потрібно було перемагати підопічних Вернидуба, аби не опуститись у зону перехідних матчів. Така ж ситуація склалася й у Колоса. Обидва матчі стартували одночасно.

Кривбас мінімально здолав харків'ян. У першій половині команди створили обмаль гольових моментів, втім у перерві команда Вернидуба підготувала сюрприз для суперників. Дебелко отримав м'яч після викидання з ауту та вирізав на Задераку, а той забив. У компенсований час Кораблін поставив крапку в матчі – 2:0.

Ворскла вимучила перемогу над Колосом. Підопічні Скрипника змарнували купу моментів у першому таймі – Волинець з-під поперечини потягнув дальній постріл Челядіна, Степанюк головою пробив у каркас воріт. По перерві полтавці нарешті розкачалися. Тріо Юрченка, Степанюка та Скляра розігнало блискавичну контратаку, яку ударом завершив Феліпе. Вже невдовзі Скляр подвоїв перевагу. Ковалівцям так і не вдалося відквитати бодай один пропущений м'яч.

Отже, власник путівки в Лігу конференцій визначиться у завершальному турі УПЛ. В активі Олександрії 43 очки, у Ворскли – 42 бали, а Кривбаса – 41 пункт. Колос та Металіст ризикують опуститись у зону перехідних матчів.