УПЛ. 29 тур

Динамо – Верес – 3:0

Гол: Рамірес, 49, Гармаш, 89, Волошин, 90+3

Нереалізований пенальті: Шестаков, 88

Для киян у цьому сезоні вже все вирішено. Вони попрощалися навіть із шансами на бронзу. У цій кампанії динамівці гарантовано фінішують четвертими, відтак наступного сезону із єврокубків їм "світить" лише Ліга конференцій. Натомість Верес бореться за виживання в УПЛ. Перед матчем із Динамо рівненський клуб перебував на 14-й сходинці (зона перехідних поєдинків).

Рахунок на 27-й хвилині міг відкривати Шарай, який вирвався на рандеву із Бущаном. Однак хавбек Вереса надто далеко відпустив м'яч – голкіпер киян цим скористався. Наприкінці тайму Андрієвський міг вивести Динамо вперед потужним ударом зі штрафного, але поцілив у поперечку. На перерву пішли із нулями на табло.

Врешті господарі відзначилися на старті другого тайму. Спершу Рамірес влучив у поперечку, але вже за мить реабілітувався. Після пасу Караваєва нападник Динамо ефектно поклав на замаху і захисника, і голкіпера суперників і закотив м'яч у ворота рівненських гостей.

За лічені хвилини трапився курйозний момент: після прострілу Буяльського Когут не зміг зафіксувати м'яч, той відлетів до Раміреса і зрикошетив знову до рук воротаря Вереса. Невдовзі Кучеров ледь не забив у власні ворота, віддаючи на Когута. Просто розкішний момент змарнував Волошин. Він вибіг на побачення з Когутом, обіграв його, але не зміг вразити вже порожні ворота.

Під завісу поєдинку команда Вірта могла врятуватися. Сирота "привіз" пенальті у ворота киян. Але Шестаков, який взявся реалізовувати вирок, пробив дуже невпевнено – Бущан зумів зафіксувати м'яч. Натомість вже за хвилину Гармаш подвоїв перевагу столичного клубу. Вже у компенсований час Волошин довів рахунок до розгромного – 3:0 Другий асист у свій актив записав Караваєв.

В останньому турі "біло-сині" зіграють з Металістом 1925. А підопічні Юрій Вірта зустрінуться з Інгульцем, який теж ризикує втратити прописку в еліті.