Бундесліга, 34 тур

Кельн – Баварія – 1:2

Голи: Любічіч, 81 (пен.) – Коман, 8, Мусіала, 89

Борусія Д – Майнц – 2:2

Голи: Геррейро, 69, Зюле, 90+4 – Ханче-Ольсен, 15, Онісіво, 24

Нереалізований пенальті: Аллє, 19 (БД)

Претенденти постійно обмінювалися подарунками, але перед останнім туром Борусія мала 2 очки переваги і значно гіршу різницю забитих-пропущених. Перемога гарантувала дортмундцям титул після 10 сезонів гегемонії Баварії. Суперниками були середняки без турнірної мотивації. Борусія приймала Майнц, а Баварія поїхала в гості до Кельна.

Перший тайм став тотальним розчаруванням для фанатів "джмелів", які в очікуванні свята влаштували концерт на трибунах. Баварія швидко відкрила рахунок зусиллями Комана, а Дортмунд пропустив. Ханче-Ольсена забули на ближній стійці під час подачі кутового.

Борусія могла швидко відповісти, оскільки арбітр після перегляду повтору призначив пенальті за фол на Геррейро. До позначки підійшов Аллє, який упродовж сезону встиг побороти рак, повернутися і забити кілька важливих м'ячів. Втім, цього разу французький форвард програв дуель резерновму кіперу "карнавальників" Дамену.

Борусія розвалилася остаточно, пропустивши ще й від Онісіво. Підопічні Терзіча хапалися за голову, а боси Баварії задоволено витріщалися у смартфони на трибунах Рейн Енергі.

Майнц отримав купу простору на старті другої половини і мав громити Дортмунд, якби не Кобель і каркас воріт. Баварія ніби дещо розслабилась, думачюи виключно про чужу гру. Надію Борусії повернув Геррейро, який у дотик замкнув простріл Рейни.

Чудові новини надійшли з Кельна. Гнабрі зіграв рукою у карному майданчику – пенальті, який чітко реалізував Любічіч. Тепер чемпіоном знову стає Борусія! Щастя "джмелів" тривало близько 8 хвилин. Сане запоров вихід один на один з кіпером, але атака пішла другим темпом, і Мусіала більярдним ударом повернув лідерство Баварії.

В обох матчах додали по 5 хвилин. Екс-гравець Баварії Зюлє забив, проте цього було замало для Дортмунда. Борусія подарувала 11 поспіль титул жахливій Баварії, яка мала поплатитися за абсурдне звільнення Нагельсманна. Томас Тухель виграв перший чемпіонат на батьківщині, але перед наступним сезоном явно треба щось змінювати.