Ла Ліга. Тур 36

Еспаньйол – Атлетіко – 3:3

Голи: Монтес, 64, Хоселу, 76 (п), Соуза, 79 – Ньїгес, 21, Грізманн, 44, Карраско, 46

Бетіс – Хетафе – 0:1

Гол: Альдерете, 69

Вилучення: Песселья, 78

"Матрацники" претендують на звання віце-чемпіона Прімери, проте напередодні гри з Еспаньйолом Реал випередив підопічних Сімеоне у перегонах за другу сходинку на два пункти. Гості ставили перед собою дещо скромніші цілі, адже ризикують покинути елітний дивізіон Іспанії.

Атлетіко активно розпочав гру та на 21-й хвилині змусив суперників розводити з центра поля. Сауль скористався позиційною помилкою оборонців та несподівано завдав удару з дуже гострого кута – Пачеко був явно не готовий до такого сміливого рішення, тому не встиг врятував свою команду. Еспаньйол відповів небезпечними ударами Пуадо та Кабрери.

До перерви "матрацники" подвоїли перевагу. За кілька секунд мадридці тричі змушували голкіпера каталонців пітніти у воротарській зоні, проте останнє добивання Грізманна все ж виявилось результативним – після перегляду VAR арбітр зафіксував взяття воріт. На початку другого тайму Карраско приєднався до гольової феєрії.

Після цього казка для підопічних Сімеоне закінчилась, адже Еспаньйол оформив фантастичний камбек. Спочатку Монтес вистрибнув найвище під час подачі кутового, а згодом Грбіч "привіз" у свої ворота одинадцятиметровий – Хоселу виконав вирок. На 79-й хвилині Соуза сенсаційно зрівняв рахунок після навісної подачі Відаля.

Таким чином Атлетіко втратив друге місце Ла Ліги і має у своєму активі 73 очки. Еспаньйол залишився на 19 позиції з 35 очками, проте тепер від рятівної зони його відділяє лише три пункти.

У паралельному матчі Хетафе мінімально переграв Бетіс та покинув зону вильоту. Вирішальний гол у зустрічі забив Альдерете. "Вердібланкос" втратили потенційну можливість посунути Вільяреал з 5 позиції та залишились з 56 пунктами.