УПЛ. Тур 28

Зоря – Шахтар – 0:3

Гол: Судаков, 5, Бондаренко, 59, Келсі, 84

Вилучення: Снурніцин, 49

У турнірній таблиці Зоря після семи поспіль своїх перемог відставала від Шахтаря лише на 5 очок, тож, у разі тріумфу в очній дуелі, могла б суттєво загострити боротьбу за золоті медалі.

Утім, підопічним Ігоря Йовічевіча знадобилося менш ніж п’ять хвилин, щоб відкрити рахунок. Зубков протягнув м’яч флангом, віддав у центр Судакову, і Георгій ефектним ударом з лінії штрафного не залишив шансів 19-річному Олександру Сапутіну. Судаков вперше у кар’єрі забив 5 голів за сезон УПЛ.

Шанс відігратися Зорі подарував Трубін, послизнувшись під час передачі, але сам же виправив помилку, парирувавши удар Русина. Попри свій швидкий гол, Шахтар більше володів м’ячем та частіше бив по воротах. "Гірники" були дуже близькими до другого голу ще до перерви, але Криськів не зумів влучити у ворота з буквально кількох метрів.

Жахливо розпочався для луганців другий тайм. Ігор Снурніцин в неігровому епізоді вдарив Зубкова ззаду по нозі, за що отримав пряму червону картку. Вже за кілька хвилин донеччани скористалися перевагою – Бондаренко не змарнував елегантну передачу Криськіва.

Добив Зорю Келсі – венесуелець вже вчетверте відзначився в УПЛ після виходу на заміну.

За два тури до завершення чемпіонату Шахтар на 5 очок випереджає СК Дніпро-1 і на 8 – Зорю. У наступному турі, 28 травня, "гірники" зустрінуться з дніпрянами і у разі нічиєї чи перемоги достроково гарантують собі титул.