УПЛ. Тур 28

СК Дніпро-1 – Ворскла – 1:2

Голи: Бланко, 3 – Скляр, 11 (п), Конате, 45+2

У першому колі суперники розписали нічию 1:1. Тоді, аби обмінятися голами суперникам знадобилися півтора тайму, цього разу вистачило 11 хвилин. Вже на 3-й справжній шедевр створив Домінго Бланко.

Аргентинець увірвався до штрафного, фінтом посадив захисника на п’яту точку та ефектно пробив у кут воріт – перший гол Домінго з березня. Відповіли полтавці з пенальті. Арбітр спочатку не зафіксував фол Адамюка на Челядіні, команди зіграли після цього епізоді близько двох хвилин, коли суддя Козик таки пішов переглядати повтор. Пенальті реалізував Олександр Скляр.

Дніпряни більше володіли м’ячем, але до справжньої гостроти справа доходила вкрай рідко. Натомість вже в компенсований час Ворсклі вдалося реалізувати одну зі своїх контратак. Конате обігрався з Пердутою у штрафному СК Дніпро-1, залишився зовсім без опіки та пробив без шансів для Рибака.

Після перерви підопічні Віктора Скрипника якісно працювали в обороні і не дозволили фаворитам практично нічого створити біля своїх впродовж хвилин 20. А от у другій половині тайму в штрафному Ворскли виникло кілька пожеж – шанси були у Довбика, Пасіча, Піхальонка, Рубчинського... Тиск дніпрян ставав усе потужнішим, але Ворскла вистояла. СК Дніпро-1 залишився другим, але вже сьогодні, 24 травня, наздогнати команду Кучера може Зоря, якщо здолає Шахтар. Самі "гірники" випереджають "спортклубівців" на 2 бали з грою у запасі.