Ла Ліга, 36 тур

Вальядолід – Барселона – 3:1

Голи: Крістенсен, 2 (а), Ларін, 22 (п), Плата, 73 – Лєвандовскі, 84

Дострокове чемпіонство Прімери певним чином зняло з Барселони відповідальність за результат завершальних поєдинків сезону. У попередньому турі каталонці поступились Сосьєдаду (1:2). Вальядолід перебував у зоні вильоту, тому виходив на цей матч з максимальною мотивацією.

Господарі дуже швидко шокували "блаугранас". Перша атака "ла віоли" закінчилась автоголом Крістенсена – захисник намагався зіграти на випередження, проте незграбно зрізав м'яч у свої ворота. На 21-й хвилині Гарсія сфолив у карному майданчику та подарував Вальядоліду право на одинадцятиметровий – вирок без проблем виконав Ларін.

Після невдалого старту Барселона почала приходити до тями та створювати небезпечні моменти. Двічі свою команду від ударів Рафіньї та Крістенсена героїчно врятував Масіп, а пострілу Лєвандовські трохи бракувало точності.

На 60-й хвилині господарі могли доводити рахунок до розгромного: Плата виконував передачу на Ларіна, який трохи не дотягнувся до м'яча. Це спантеличило Пенью, який у перерві замінив тер Штегена, тому голкіпер лише спостерігав як його ворота врятувала стійка.

Втім, еквадорський нападник все ж відзначився дебютним голом в Ла Лізі після помилки оборонної лінії "кулес". За кілька хвилин захист каталонців знову провалився – Роса вибіг на побачення з воротарем та пробив у каркас.

Під завісу гри відквитати один гол вдалось Лєвандовскі. Поляк переграв Масіпа та з гострого кута забив 23 гол у нинішньому сезоні чемпіонату Іспанії.

Сенсаційна домашня перемога підняла Вальядолід з трійки аутсайдерів на 17 сходинку (38 очок). Барселона після двох поспіль поразок залишається на вершині з 85 пунктами.