Іспанія. Ла Ліга. 36-й тур

Реал Сосьєдад – Альмерія – 1:0

Гол: Кубо, 45+4

Вилучення: Суарес, 36

У попередньому турі баски несподівано "дали по зубах" чемпіонській Барселоні (1:2) та зробили гучну заявку на участь у Лізі чемпіонів. Альмерія також тріумфувала у грі з Мальоркою (3:0), проте має дещо скромніші амбіції – команда бореться за виживання в Прімері.

Статус аутсайдерів не сильно тиснув на Альмерію. Вже на 2-й хвилині гри Лазаро ледь не відзначився шедевром, проте на заваді швидкому голу стала майстерність Реміро. Сосьєдад відповів неточним ударом головою від Фернандеса.

Необачний фол Луїса Суареса залишив господарів у меншості на 36-й хвилині. Сосьєдад скористався ослабленістю суперника та у компенсований до першого тайму час вийшов вперед. Такефуса Кубо змістився з флангу та ювелірно закрутив м'яч у дальній кут воріт. Для нього це став 9 гол у нинішньому сезоні Прімери.

По перерві нестримний японець міг оформити дубль, проте його постріл з гострого кута пролетів у лічених сантиметрах від стійки. До фінального свистка Барренечеа перевірив каркас воріт, проте змінити рахунок йому не вдалося.

Таким чином Реал Сосьєдад впевнено утримує 4 місце турнірної таблиці (68 очок) і однією ногою перебуває у майбутній Лізі чемпіонів. Команда відірвалась від Вільяреала на 8 очок за два тури до кінця чемпіонату, проте "Жовта субмарина" має матч в запасі. Альмерія опустилась на 15 сходинку з 39 очками.