Бразилець доволі часто демонструє свою поведінку та цим самим провокує не тільки суперників, а й фанатів. Схожа ситуація відбулася і в матчі проти Валенсії.

У матчі 35 туру Ла Ліги Вінісіуса вилучили на 90+7 хвилині. Після цього він жестом показав, що Валенсії потрібно вилетіти в Сегунду. Фанати у відповідь скандували слово "дурень" на його адресу. А жест Вінісіуса викликав обурення у футболістів "кажанів", які перебували на лаві для запасних, тож у підтрибунному тунелі була чергова сутичка.

Головний тренер мадридців Карло Анчелотті після фінального свистка заявив, що трибуни скандували на адресу бразильця слово "мавпа".

Сам футболіст залишив допис у своєму Instagram: "Це був не перший раз, не другий і не третій. Расизм в Ла Лізі – це нормально. Конкуренти вважають, що це нормально, федерація і суперники це підтримують. Мені так шкода. Чемпіонат, який колись належав Рональдіньо, Роналдо, Кріштіану та Мессі, сьогодні належить рашистам.

Прекрасна нація, яка мене прийняла і яку я люблю, але вона прийняла експортувати імідж у світ з расистської країни. Вибачте, іспанці, які не погоджуються, але сьогодні в Бразилії Іспанія відома як країна рашистів. І на жаль, з усім, що відбувається щотижня, не маю можливості впоратися. Я згоден. Але я сильний і піду до кінця проти рашистів. Хоч це далеко звідси".