Прімера. Тур 35

Валенсія – Реал – 1:0

Голи: Лопес, 33

Вилучення: Вінісіус, 90+7

Втрачати очки у цьому поєдинку було вкрай небажано для "вершкових". Атлетіко розтрощив Осасуну (3:0) та посунув підопічних Анчелотті з другої сходинки п'єдесталу. Попри це мадридці вийшли на поле з резервним центром поля – Кроос, Модріч та Вальверде залишились на лаві запасних.

Реал був явним фаворитом гри, тому з перших хвилин захопив м'яч під свій контроль. Валенсія погодилась грати "другим номером" та регулярно вибігала в небезпечні контратаки, одна з яких завершилась голом на 33-й хвилині.

Захисники загубили Клюйверта у карному майданчику та дозволили йому розвернутись. Після удару м'яч зрикошетив на дальню стійку, де на нього чекав Лопес. Таким чином 20-річний вінгер оформив свій дебютний гол у Ла Лізі.

У першому таймі гра у "вершкових" зовсім не клеїлась. Лише героїчні сейви Куртуа рятували мадридців від швидкого погрому. Виправляти ситуацію по перерві вийшов Родріго, а згодом Анчелотті випустив ветеранів Модріча та Крооса.

На 72-й хвилині стався дуже кумедний епізод. Під час проходу Вінісіуса на полі з'явився ще один м'яч, тому Джемерт вирішив позбутися лишнього атрибута. Захисник вибив його точно у ноги бразильського вінгера, який у той час вбігав у карний майданчик левантійців. Арбітр довго розмірковував над епізодом, тому покарав Джемерта лише "гірчичником" та призначив штрафний удар.

Реал відчайдушно проривався до воріт Мамардашвілі, проте оборона Валенсії терпіла будь-які підходи суперників. У додатковий час грузинський голкіпер спіймав кураж, відбивши спочатку удар Вальверде, а згодом постріл Крооса.

На 90+3 хвилині на полі спалахнула сутичка, під час якої Вінісіус заробив червону картку за удар суперника в обличчя. Фінальна навала не допомогла підопічним Анчелотті зберегти бодай один пункт.

Отже, Реал несподівано поступається та втрачає другу сходинку Прімери (71 пункт). Валенсія віддаляється від зони вильоту на 13 місце (40 очок).