Раніше "містяни" достроково оформили третє поспіль чемпіонство. Натомість команда Лемпарда скромно гарантувала собі прописку в АПЛ. Підопічні Гвардіоли вийшли на поле далеко не в бойовому складі – Холанд, Де Брюйне, Гюндоган, Едерсон розпочинали матч на лавці. У стартовий склад "лондонців" знову не потрапив Михайло Мудрик.

Новоспечені чемпіони взялися тероризувати ворота гостей зі старту поєдинку. Вже на 12-й хвилині Альварес відкрив рахунок. "Пенсіонери" мали кілька гольових моментів, але реалізувати їх не змогли. Ортега героїчно потягнув постріли Галлахера та Стерлінга.

У другому таймі Рахім продовжив обстрілювати ворота "містян" – усе марно. Тоді як Альварес забив вдруге, щоправда, арбітр скасував гол через порушення Мареза в атаці. На 69-й хвилині матчу Мудрик замінив на полі Галлахера. Гвардіола випустив Холанда, Родрі та Де Брюйне. Втім змінити рахунок командам так і не вдалося. Українець завдавав небезпечний удар з лівого краю штрафного у ближній кут – м'яч просвистів поруч зі стійкою. Підсумковий рахунок – 1:0.

Отже, Манчестер Сіті здобув 88 очок. Челсі (43 бали) втратив нагоду випередити Крістал Пелас (44 очки).