За три тури до завершення чемпіонату Італії 2022/23 Спеція повисла над зоною вильоту з Вероною. У Лечче справи не набагато кращі – команда Віктора Коваленка дихає їй у спину з відставанням у 2 пункти. До слова, українець не може похизуватись стабільною ігровою практикою. Сьогодні він взагалі не вийшов на поле.

У попередньому турі підопічні Леонардо Семплічі з нічого витиснула два голи у ворота Мілана – це була лише друга перемога команди у 17 крайніх матчах. Натомість Лечче нещодавно розписав результативну нічию з Лаціо (2:2), який втратив кондиції перед фінішною прямою.

Здавалося, що суперники ще перед стартовим свистком домовились поділити очки. У першій половині Спеція взялася контролювати м'яч (67%), але що з ним робити не знала. Не допомагав навіть габаритний лідер атаки Нзола. На перерву команди пішли з нулями на табло – обидві не змогли завдати бодай одного удару по воротах.

У другому таймі Лечче згадав, що грає вдома. Втім кардинально ситуація на полі не змінилась. На 78-й хвилині Нзола після розіграшу кутового пробив головою повз ворота. Під завісу поєдинку "орлята" активізувались. Екдаль змарнував чи не найкращу нагоду забити після хаосу в штрафному "джалороссі" – оборонець господарів заблокував постріл. За показником xG команди не змогли награти бодай на один забитий м'яч – 0,24 у господарів проти 0,49 в "орлят". Фінальний свисток зафіксував закономірний результат – 0:0.

Спеція здобула 31 пункт та не залишила Кремонезе (24 бали) математичних шансів зберегти прописку в Серії А. Втім команда Віктора Коваленка все ще може повторити долю своєї жертви – відрив від Верони складає лише 1 бал.