Ліга 1. Тур 36

Лілль – Марсель – 2:1

Гол: Девід, 49 (п), Бамба, 72 – Клос, 29

Руслан Маліновський у третьому поспіль матчі потрапив до стартового складу Марселя і врешті віддячив Ігорю Тудору за довіру. Марсель одразу захопив ініціативу на полі Лілля і зумів відкрити рахунок у середині першого тайму.

Маліновський перехопив м’яч у центрі поля та віддав розкішну передачу на хід Клосу. Жонатан не без проблем та все ж реалізував вихід віч-на-віч. Для Руслана цей асист став дебютним у складі Марселя та узагалі першою результативною дією за понад три місяці (з часу голу у ворота ПСЖ в Кубку Франції).

Жахливо розпочався для Олімпіка другий тайм. На рівному місці гості привезли пенальті у свої ворота, що реалізував Джонатан Девід. Це вже 22-й гол канадського форварда – він третій у бомбардирських перегонах після Ляказетта (26) і Мбаппе (26).

Алексіс Санчес, здавалося, повернув лідерство Марселю, але VAR помітив міліметровий офсайд у чилійця. Натомість через 10 хвилин цілком легальний гол забив нападник Лілля Жонатан Бамба. Підопічні Паулу Фонсеки знову скористалися помилкою суперників – цього разу у центрі поля.

Невдовзі дещо налякав українських фанів Руслан Маліновський – півзахисник почав накульгувати і махати рукою убік лави запасних. Утім, Руслан досить швидко розбігався та продовжив гру. Хай там як, врятуватися Марсель не встиг.

Підопічні Ігоря Тудора відстають на 2 бали від Ланса, що зіграв на матч менше і займає другу сходинку, ще на 6 пунктів попереду ПСЖ. Нагадаємо, чемпіон та срібний призер Ліги 1 стартують з групового етапу ЛЧ, а команда, що фінішує третьої гратиме у кваліфікації. Лілль займає п’яту сходинку, що дозволяє грати у Лізі конференцій.